Zenginlerin yaptıklarını yaparak zengin olmak

Kitabın vaadi bu… Amerikalı pazarlama iletişimi uzmanı Sarah Stanley Fallaw, yeni kitabı “Yan Kapıdaki Milyonerler: Servet Oluşturmak İçin Uzun Soluklu Stratejiler” ismindeki kitabında ülkedeki 600 milyarderi araştırmış ve bunların diğer insanlarla aralarındaki farkları incelemiş.
Fallaw, şu tespitte bulunmuş: “Servet geliştirmek için ilk koşul, yaş ve gelirden bağımsız olarak amaçlarına odaklanmak, olarak ortaya çıkıyor. Zamanımızı, enerjimizi ve paramızı nasıl değerlendireceğimize dair kararlarımız finansal olarak bağımsız biri olmaktaki becerimizi etkiliyor”…
BBC’nin geniş yer ayırdığı kitapta yazar, milyonerler ve ortalama bir insan arasında okuma, spor, sosyal medya kullanımı, uyku ve çalışma gibi beş konudaki davranış biçimleri arasında ciddi farklar bulunduğunu söylemiş.
Bu farkların başında kitap okuma alışkanlığı geliyor.
Milyonerler günde keyif amacıyla 5,5 saat kitap okurken ortalama bir Amerikalı iki saat kitap okuyormuş.
Oyuncu, komedyen ve senarist Melissa McCarthy, güne The Los Angeles Times, National Geographic ve The New York Times okuyarak başlıyormuş. Milyarder Bill Gates’in kitap koleksiyonu meşhurken yatırımcı Warren Buffett gününün yüzde 80’ini okuyarak geçiriyormuş. (Herhalde uyumadığı zamanının yüzde 80’idir…)
2015 yılında Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, her hafta farklı kültürler, inançlar, tarihler ve teknolojiler hakkında bir kitap okumayı amaçladığını belirtmiş.
İkinci sıradaki spora gelince, orada ciddi korelasyonlar var.
Milyonerler haftada 6 saat spor yaparken, bu rakam Amerikalılar için ise 2,5 saate düşüyormuş. Bizdeki durum çok daha vahimdir sanıyorum. Apple CEO’su Tim Cook her gün sabah 04.30-05.00’te kalkarak spor yapıyormuş.

Devamı Derin Ekonomi Mayıs 2019 sayısında …

Dikkat çekenler...