İsrail ve dostları güçten anlar

İsrail; Filistin’de insanlık tarihinin en kanlı, en vahşi saldırısını yapıyor. İnsanlık tarihinin gördüğü göreceği literatürdeki bütün savaş suçlarını işleyerek katliamlarını sürdürüyor. İsrail kimi öldürüyor? Filistinli sivil ve masum insanları; çocukları, kundaktaki bebekleri, kadınları, yaşlıları ve hastaları öldürüyor. Günde 100’lerce bomba atan İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin yarısından fazlası ÇOCUK. Yüzde 70’i ise ÇOCUK ve KADIN.

İsrail nerede öldürüyor? Yıllardır abluka altındaki Gazze’de öldürüyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline getirilen Gazze’nin yanı sıra Filistin’in başkenti Kudüs’te öldürüyor. Filistin’in diğer kentleri Ramallah’ta, Beytullahim’de, El-Halil’de, Eriha’da, Nablus’ta, Cenin’de, Refah’ta ve Han Yunus’ta öldürüyor. İsrail nasıl öldürüyor? Evleri, hastaneleri, camileri, kiliseleri, mülteci kamplarını, hatta Birleşmiş Milletler mülteci kamplarını bombalayarak yapıyor bunu. Menfaatlerinin bekçiliğini yaptığı batının desteğiyle öldürüyor. İngiltere, ABD, Kanada, Almanya, Fransa ve İtalya gibi batılı ülkelerin liderleri, İsrail’e “Arkandayız, öldürmeye devam et” ziyaretlerinden aldığı cesaretle çocukları öldürüyor.

Ne dersek az, ne yazarsak kifayetsiz. Söylenecek söz, yazılmadık cümle kalmadı. Katile “KATİL” diyeceğiz, hırsıza “HIRSIZ” diyeceğiz. İşgalciye “İŞGALCİ” demekten geri durmayacağız. Ancak İsrail devletinin ve Siyonistlerin anladığı yöntem bu değil. Sözün bittiği yerdeyiz. Artık eylem zamanı. Onların anladığı tek şey güç, şiddet ve kuvvettir. Kafasına vurmadıkça durmazlar, geri çekilmezler. Arkasında batılı cellat dostları varken İsrail’i durdurmak mümkün değil. Filistinlilerin direnmekten başta şansı da yok. Onlar vatanlarını korumak için canlarını siper etmiş savaşıyorlar. Filistin davasının sembol ismi Şeyh Ahmet Yasin, “Dirensek de öldürüyorlar, direnmesek de öldürüyorlar. Biz direnmeyi seçtik” şeklinde özetlemişti davasını.

Devamı Z Raporu Kasım 2023 sayısında…

Dikkat çekenler...