Vakıf insanı ve güzel insan Abdullah Tivnikli’yi anarken

Aradan koca bir yıl geçti. Merhum Abdullah Tivnikli’yi ahirete tam bir yıl kadar önce, 6 Kasım 2018’de yolcu etmiştik. İnşallah Rabbimizin rahmetine, cennetine kavuşmuştur.

Esasında, rahmetli Abdullah Tivnikli’den tam 4 yıl önce, kıymetli ağabeyi Fahrettin Tivnikli’yi de yine bir sonbahar günü 4 Aralık 2014 tarihinde Rabbimizin rahmetine emanet etmiştik.
Erzurumlu bu iki kıymetli iş insanını 1993 yılı sonbaharında birlikte tanıma fırsatı bulmuştum. Hayatları boyunca ayrılmaz bir ikiliydiler, bir bütünün iki yarım parçası gibiydiler. İşadamı kimliğiyle çok başarılı müteşebbislikleri yanında, eğitim, sosyal ve vakıf çalışmalarında öncü şahsiyetler olarak, hem Fahrettin Bey, hem de Abdullah Bey “vakıf insanı”, “hayır insanı” tanımına örnek kişilerdir. Her ikisine de Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, ve mekanlarının Cennet olmasını niyaz ediyorum.
Merhum Abdullah Tivnikli 1976 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Sanayi Mühendisliği bölümünden 1981 yılında mezun olduktan sonra, aynı üniversitede işletme alanında Master eğitimini tamamlamıştı. Daha sonra, İngiltere’ye gidip, faizsiz finans alanında ihtisas çalışmaları yapmıştı. İlerleyen zamanda Tivnikli kardeşler ticarete atılarak buğday ve un üretimi ve pazarlaması alanında yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda büyük başarılar sağlamışlardı.

Merhum Abdullah ve Fahrettin Tivnikli kardeşleri tanıdığım 25 yıl boyunca hiç ayrılmadıklarını, karşılıklı sevgi, saygı, birlik ve dayanışma duygularını hiç kaybetmediklerini gördüm. Bir aile işletmesi olarak, tam bir örnek model ve başarı hikayesi olmuşlardır. Kardeşler, ticari işlerinde birbirlerinin haklarını hukukunu korumuşlardır. Ticarette çok başarılı örnek müteşebbislerdi. Yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda aktiflerdi. Türkiye sevdalısı iş insanlarıydılar. Ticari işleri yıldan yıla büyürken, tevazularını hiç kaybetmediler. İhtiras, kibir, şımarma, lüks, israf gibi kavramları onlarda hiçbir zaman görmedim.

Devamı Z Raporu Aralık 2019 sayısında…

 

Dikkat çekenler...