Kafayı kumdan çıkarıp blockchain’e bir bakmakta yarar var

Halen Eczacıbaşı grubunda çalışan ve Türkiye Bilişim Vakfı’nda birlikte çalıştığımız arkadaşımız Berk Kocaman, bize bir grafik yollamış. Sonunda da bir soru sormuş.
Önce grafikten söz edelim. Kocaman, bağımsız özel incelemeler yapan, müşterileri için pazar stratejileri oluşturan ve sektörel araştırmalar sunan Fundstrat firmasının bir çalışmasını kaynak göstererek Bloomberg tarafından yayınlanan grafiği yollarken üstüne düştüğü notta demiş ki:
“FANG’in büyümesiyle üzerinde yükseldikleri altyapının (İnternet) dünyada yayılması arasında bir bağ kurulmuş. FANG bilindiği üzere Facebook, Amazon, Netflix ve Google firmalarının baş harflerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş ve daha çok NASDAQ’ta kullanılan bir kavram… Soru şu: Peki, bugün hangi altyapı yayılıp büyüyor? Ve hemen arkasından; bu altyapı hangi tür ‘iş’lerin yükselmesine neden olacak?
Sorunun yanıtı bazılarımız için çok aşikâr: Bugün hızla büyüyen ve yükselen altyapı blockchain teknolojisi…
Hani o çok daha güvenilir, her izin geriye doğru takip edilebildiği, en karmaşık ağların bile üzerinde çalışabildiği, başta Bitcoin olmak üzere Kripto paraların üzerinde alınıp satıldığı bazılarına göre “Geleceğin en kuvvetli belirleyicilerinden biri…”

Devamı Derin Ekonomi Nisan 2019 sayısında…

Dikkat çekenler...