Hint hükümeti Twitter’ı yeni internet düzenlemelerine uyması konusunda uyarıyor

Hindistan Parlamentosu’nun Bilgi Teknolojileri Daimî Komitesi, Twitter’a ülkenin yasalarına uyması gerektiği uyarısında bulundu. Hindistan’daki Twitter temsilcileri kişilerin haklarını koruma ve çevrimiçi platformların kötüye kullanımını durdurma konusunu tartışmak üzere bir panele katıldı.

18 Haziran’da Kongre Partisi Milletvekili Shashi Tharoor’un yönetiminde düzenlenen panelde tarafların konuyla ilgili görüşlerini dinlendi. Twitter yetkilileri, platformun kendi politikalarını takip ettiğini söylerken, hükümet tarafı herkesin ülkenin yasalarına uymak zorunda olduğunu açıkça ifade etti.

Hükümet ve Twitter tarafları söz konusu mikroblog platformunun dijital medyaya yönelik yeni Bilgi Teknolojileri (BT) kuralları konusundaki tutumu da dahil olmak üzere bir dizi konuyu tartışıyor. Twitter’ın yeni yönergelere uymadığını iddia eden hükümet tarafı, Twitter yetkililerine ülke hukukunun platformun kendi politikalarından üstün olduğunu söyledi. Hindistan hükümeti, sosyal medya aracılığıyla yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmak ve akış hizmetlerindeki içeriği kontrol etmek amacıyla 25 Şubat’ta 2021 BT Kuralları’nı (Aracılara Yönelik Esaslar ve Dijital Medya Etik Kuralları) yürürlüğe koyarak sosyal medya şirketlerine yeni kurallara uymaları için üç ay süre vermişti. Yeni yönetmelik, sosyal medya şirketlerinin bayraklı iletilerin sahiplerini 36 saat içinde belirlemelerini ve ayrıca baş uyum görevlisi, irtibat yetkilisi ve şikayet birimlerinin atanması da dahil olmak üzere gereken titizliği göstermelerini zorunlu kılıyor. Öte yandan, yeni BT kurallarının ülkede konuşma ve ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceği söyleniyor. Nitekim basında çıkan bazı haberlere göre, bu yıl Şubat-Mart aylarında ülkedeki çiftçi ayaklanması sırasında Twitter, hükümetin talebi üzerine çiftçi protestolarıyla ilgili güncellemeleri ve bilgileri platform üzerinden paylaşan yaklaşık 250 hesabı askıya almıştı.
Devamı Z Raporu Temmuz 2021 sayısında…

Dikkat çekenler...