Hindistan Hükümeti’nden turizme can suyu

Koronavirüs salgını nedeniyle yabancı turist girişini 18 aydır askıya alan Hindistan, 15 Ekim itibarıyla charter uçuşlarla ülkeye gelmek isteyen yabancılara turist vizesi vermeye başladı. Uygulamanın ilk bir ayında turistlere sadece charter uçuşlarla seyahat için vize verilirken, ülkeye tarifeli uçuşlarla seyahat ise 15 Kasım’dan itibaren mümkün olacak. Hindistan İçişleri Bakanlığı, tüm yabancı turistlerin, havayolu şirketlerinin ve diğer paydaşların Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı’nın koyduğu tüm Covid-19 kurallarına ve normlarına uyması gerektiğini duyurdu. Hükümet yabancılara verilen tüm vizeleri geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle askıya alırken, virüsün yayılmasını engellemek için uluslararası seyahatlere başka birçok kısıtlama da getirmişti.

Yabancı turistlere vize verilmeye başlanmasını memnuniyetle karşılayan tur operatörleri ve seyahat hizmeti sağlayıcıları, tarifeli uluslararası uçuşların yeniden başlamasının salgından derinden etkilenen ve yalnızca hayatta kalmak için değil, ekonomik toparlanmaya katkı sağlamak için de desteğe ihtiyaç duyan turizm sektörüne can suyu olacağını söylediler. Ayrıca ülkenin farklı bölgelerinde son 15 aydır işsiz olan turist rehberlerinin yabancı turistlerin gelmeye başlamasıyla biraz rahatlama umudunda olduklarını ifade ettiler.

Hükümet, salgın nedeniyle sektörde devam eden yavaşlamadan turist rehberlerinin etkilendiğini kabul ederken, uzmanlar otel ve restoran işletmelerinin salgından en çok etkilenen sektörler arasında yer aldığı ülkede uçuşların yeniden başlatılmasının geç kalmış bir hamle olduğunu düşünüyor.

Devamı Z Raporu Kasım 2021 sayısında…

Dikkat çekenler...