Gelin de endişelenmeyin!

Ne zaman böyle haberler peş peşe gelse, endişe duymaya başlarım. Çünkü, Türkiye, içine itilmek istendiği yalnızlıktan kurtulma çabasında bir nebze olsun başarılı mı oluyor; ya da ülkenin ekonomik göstergeleri, pozitif yöndeki bir eğilime mi işaret ediyor…
Hemen arkasından canımızı yakan, sonuçları itibariyle bizi yolumuzdan alıkoymaya çalışan olaylar sökün etmeye başlar… Gelin de endişelenmeyin…
Bakın peşpeşe yazınca nasıl bir görünüm çıkıyor ortaya:
5 Haziran – Dünya Bankası, ‘Küresel Ekonomik Beklentiler (GEP)’ raporunun Haziran 2017 sayısını yayımladı.
Rapora göre, Türkiye’nin bu yılki büyüme beklentisi 0.5 puanlık artışla yüzde 3.5’e yükseltildi. Türkiye’nin 2018 ve 2019 büyüme tahminleri ise sırasıyla yüzde 3.9 ve yüzde 4.1’e revize edildi.
7 Haziran – OECD, Türkiye için 2017 yılı GSYH büyüme beklentisini yukarı yönlü revize etti.
Türkiye’de ekonomik aktivitenin 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve artan jeopolitik gerilimlerin etkisiyle 2016’da yavaşladığını, bununla birlikte hükümetin aldığı bir dizi tedbirin etkisiyle hem özel sektörü tüketiminin hem de yatırımların toparlanmaya başladığını kaydetti.
OECD raporunda “Mali ve diğer tedbirler, ihracat talebinde toparlanmanın da desteği ile özel tüketimi ve yatırımları canlandırdı. Bunların kamu finansmanına ve kredi dağılımının kalitesine etkisi izlenmeli. Kurda keskin değer kaybı ve artan enflasyon bekleyişleri karşısında para politikası duruşu sıkı, ancak ana politika faizinde açık artırımlar gerekli” ifadelerine yer verildi.

Devamı Derin Ekonomi Dergisi Temmuz 2017 sayısında….

Dikkat çekenler...