Bu ‘ışık’ her yanı aydınlatacaktır

Yas tutmak, evet. Empati, evet. Tüm olanakları seferber ederek mağdur olanlara kalıcı, sürdürülebilir destek sağlamak, evet. Anlamak, afetzedelerin yanında olmak, işin olmazsa olmazı. Ancak…

Bir de ekonomik hayatın sürdürülebilirliği var. O durursa çok şey durur. Ne hikmetse pek az düşünce ve uygulama insanı işin bu yanına vurgu yapıyor. Korkuyorlar.

“Şehirlerimiz yerle bir olmuş. On binlerce insanımızı kaybetmişiz. Senin düşündüğüne bak” diye eleştiri yağmuruna tutulmaktan korkuyorlar. İşte bu nedenle Kahramanmaraşlı BLC Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun açıklamaları hem çok cesurca hem de çok kıymetli.

“Halkın tüm ihtiyaçlarının karşılanması önceliktir” diyen Balcıoğlu, büyük bir sanayi kenti olan Kahramanmaraş’ın çok hızlı şekilde ayağa kalkması gerektiğinin altını çizmiş. Şöyle devam etmiş: “BLC Group olarak biz de diğer sanayicilerimiz de çok fazla çalışanımızı kaybettik. Öncelikle yaralarımızı saracağız, kaybettiğimiz canların aileleri için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Üretim tesisimiz çok fazla hasar almadı, alan yerleri sağlamlaştırıp, eksiklerimizi tamamlayıp sanıyorum Mart ayında üretime başlarız. Nisan ayında ise tam kapasite olarak işlerimize kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünüyorum.

Devamı Z Raporu Mart 2023 sayısında…

Dikkat çekenler...