Erdoğan’ın Hindistan gezisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Nisan itibariyle Hindistan’a iki ülkenin ticaret ve yatırım ilişkilerini nasıl güçlendirebileceği ve terörle mücadele işbirliğinin nasıl artırılacağını görüştüğü iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.
Erdoğan ülkesinde güçlü bir lider ve şans eseri kendisine ev sahipliği yapan Hindistan Başbakanı Narendra Modi de aynı şekilde kendi ülkesinde popüler ve güçlü. 16 Nisan’da gerçekleşen ve ülkenin parlamenter demokrasiden Erdoğan tarafından yönetilecek bir başkanlık sistemine değişmesini öngören referandumda Türkiye Cumhurbaşkanı net bir çoğunlukla zafer kazandı. Referandum Erdoğan’a daha fazla yürütme erki tanırken artık Erdoğan herhangi bir konuda tek başına karar verebilecek ve etkin bir şekilde uygulayacak konuma geldi. Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti iki ulusu birbirine daha da yakınlaştırma girişimiydi.
Türkiye iş dünyasını Hindistan’da yatırıma davet eden Başbakan Narendra Modi, Hint-Türk İş Forumu’nda “İki ülkenin insanları arsında uçsuz bucaksız bir iyi niyet var. Daha güçlü politik bağlar ördüğümüz için artık vakit ekonomik ilişkileri de daha girişken çabalarla güçlendirme vaktidir. Çok uzun bir süredir iki ülke birlikte iş yapmakta. Bu zengin mirası üzerine ekleyerek büyütmeliyiz. İkili ilişkilerimizi geliştirmek için çok büyük bir potansiyel ve fırsatımız var. Bu ancak ticaretle, doğrudan yatırımlarla, teknolojik ilişkilerle ve farklı projelerdeki işbirliğiyle mümkün” diye konuştu.

Devamı Derin Ekonomi Dergisi Haziran 2017 sayısında….

Dikkat çekenler...