DÜNYANIN ENERJİSİ İSTANBUL’DA! OYUN YENİDEN KURULUYOR

Küresel enerji arenasının oyun kurucuları 9-13 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’da buluşuyor. Liderlerin ağzından çıkacak her söz, geleceğin şekillenmesi açısından büyük önem taşıyacak. Küresel enerji oyunu, enerji yollarının kesişim noktası kabul edilen Boğaziçi’nin yanı başında, İstanbul’da yeniden kurulacak bir nevi…

Sabiha Kötek 

Dünyanın en etkili enerji organizasyonu kabul edilen ve “Enerji Olimpiyatları” olarak bilinen World EnergyCongress, bu yıl Türkiye’de toplanıyor. Kongre’de enerji endüstrisinin iş modelleri, hükümet politikaları, iklim, finans ve pazar dinamikleri gibi sektörün gündemini belirleyen konular ele alınacak.
9-13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da toplanacak Zirve, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı himayesine alınması Zirve’ye katılımın, devlet başkanları düzeyine yükselmesini sağladı. Henüz kesinleşmemekle birlikte WEC 2016 İstanbul Zirvesi’ne 10’a yakın devlet başkanı ve başbakanın katılımı bekleniyor.
Enerji paylaşımına ilişkin küresel mücadele, uluslararası ilişkilerin şekillenmesinde başat rolü oynadığından, siyasetçilerin katılımı Zirve’nin etkisinin daha geniş ve daha derinlemesine hissedilmesine yol açacak gibi duruyor. Çünkü Zirve’ye özellikle enerji oyununda başrol oynayan ülkelerden gelecek devlet ve hükümet başkanları ile bakanlarının ağzından çıkacak sözler, geleceğe dair ipuçları taşıyacak.

Zirvenin katılımcıları arasında küresel enerji devlerinin CEO’ları da yer alacak ki, bunlardan bazılarının söyleyecekleri, dünyanın pek çok ülke liderinin söyleyeceklerinden çok daha fazla merak ediliyor. BP, Chevron, Shell, EDF, Mobil, Exxon, Total, ENI, Gazprom, Lukoil, Rosneft, Rosatom, Siemens, GE, Aramco, Mitsubishi üst düzey yöneticilerinin çeşitli oturumlarda ya da kulislerde söyleyecekleri de sektörle ilgili projeksiyonlarda dikkate alınacak metinlere dönüşmeye aday.

Devamı Derin Ekonomi Dergisi Ekim 2016 Sayısında…. 

Dikkat çekenler...